Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/2/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  4 Φεβρουαρίου 2004

    

Πρό(σ)κληση σε αγώνα για τη Μεσσηνία που αλλάζει

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Πρόσκληση στις Μεσσήνιες να αγωνιστούν για τη Μεσσηνία που αλλάζει απηύθυνε το απόγευμα της Κυριακής από το ξενοδοχείο <<Ελίτ>> ο υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Δημ. Κουσελάς, μιλώντας στις γυναίκες του νομού.
Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ο κ. Κουσελάς σημείωσε: <<Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της καινοτομίας, της ανανέωσης, των ανοιχτών οριζόντων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτή που έφερε την Ελλάδα ισότιμα στο σύγχρονο κόσμο, μας καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουμε σε αυτό το νέο ξεκίνημα>>.
Ο υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. επισήμανε πως <<ένα κόμμα της προόδου, όπως το Πα.Σο.Κ., προχωρά με τις γυναίκες σαν κύρια δύναμη, στη νέα εποχή που οραματιζόμαστε. Πατώντας στις γερές βάσεις που δημιούργησαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης, σήμερα, αυτό το όραμα είμαστε πολύ κοντά για να το κάνουμε πράξη>>.

                                                                                Έφη Μπέκου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της γενικής γραμματέως Ισότητας Έφη Μπέκου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δημ. Κουσελάς έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην αρχή της ισότητας των δύο φύλων. Σύμφωνα με την κα. Μπέκου, οι γυναίκες πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν δυναμικά το παρών, προσθέτοντας ότι <<η γοητεία του αγώνα και τα οράματα για τα οποία αγωνιζόμαστε, μας δίνουν δύναμη για τις γοητείες της ζωής. Να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και τη μιζέρια. Κερδίσαμε πολλά αυτά τα χρόνια. Να δώσουμε την ευκαιρία στο Δημ. Κουσελά να πάμε ένα βήμα παραπέρα>>.

                                                                         Κοινά προβλήματα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουσελάς είπε πως τα όσα θα συζητηθούν είναι κοινά προβλήματα, ανδρών και γυναικών, ενώ υπογράμμισε πως οι πολιτικές ισότητας πρέπει <<πάντα να διαπνέουν τη στρατηγική μας, να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της δράσης του Πα.Σο.Κ. και της κυβέρνησής του>>. 
Αναγνώρισε, μάλιστα, ότι <<η σοβαρή απόκλιση ανάμεσα στη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και της κατάστασης που εξακολουθεί να παρατηρείται στην πράξη, είναι μια σοβαρή πρόκληση για όλους μας, είναι ρήγμα στην ενότητα και στην αποτελεσματικότητα της κοινωνίας μας>>.
Ακολούθως αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις του Πα.Σο.Κ. για την ισότητα: <<Πρέπει θαρρετά να παραδεχτούμε ότι υστερήσαμε στην καθημερινή, τη συστηματική παρακολούθηση και τον έλεγχο των πρακτικών που ασκούνται μέσα στην κοινωνία, στη δουλειά, τα Μ.Μ.Ε., την οικογένεια και την πολιτική ζωή, πρακτικών που επηρεάζουν τη ζωή και την πρόοδο των γυναικών>>.
Συνεχίζοντας, παρατήρησε πως η Μεσσηνία δικαιούται και μπορεί περισσότερα, ως προς τις υποδομές της επικοινωνίας, της Παιδείας και της κοινωνικής περίθαλψης, αλλά και μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής. <<ο τόπος μας>>, συμπλήρωσε, <<δικαιούται πλήρη και ισότιμη συμμετοχή στην Ελλάδα που όλοι μαζί οικοδομούμε, στη νέα εποχή της γνώσης, της κοινωνικής ευαισθησίας, της συμμετοχικής διακυβέρνησης και της δικαιοσύνη>>, υπογραμμίζοντας ακόμα πως <<οι καιροί άλλαξαν>>.
Συμμετοχική διακυβέρνηση σημαίνει αναβαθμισμένο πολίτη, καλύτερη κοινωνία, νέα δημοκρατικό μοντέλο ανάπτυξης>>.<<Στις 7 Μαρτίου>>, είπε καταλήγοντας, <<δεν ψηφίζουμε απλά και μόνο κόμματα, ωραία λόγια και υποσχέσεις. Ψηφίζουμε μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης και συμμετοχής. 
Αποφασίζουμε αν θα είμαστε με την κοινωνία και τον ενεργό πολίτη ή με τους ιδιώτες και την ασυδοσία της αγοράς>>.